Sommarlovet

Väldigt dåligt uppdaterat under sommaren men här är en kort samman fattning:

1. Varit på dansläger i grebbestad, dansade show, musikal och tjejjazz
2. varit i dalarna
3. varit på hoppridläger på skansen, red Bergur (islandshäst)!!! <3
4. Varit med Amanda MYCKET!
5. deltagit i en fotto tävlig "fotta så många hästar som möjligt" mot Amanda
6. Cycklat forshälladalen runt från mig men Amanda för att fotta alla hästar.
7. varit skötare på Hranna (islandshäst)
8. varit med Helena
9. Hjälpt Amanda med ronja (new forest)
10. Hjälpt Anntin att lära Makot (shettis)att bli longskerad
11. hjälpt Anntin att rida Loppan (islandshäst)
12. varit med fellie i hennes sommarstuga
13. varit hemma hos fellie och ridit Jemma (tinker)
14. "Hästligan" bildades och träffades (jag är medlem där)
15. Jag har SKRIVIT MYCKET på "Emeraldas dagbok 1. Dröm hästen."
16. LÄST MYCKET!!!!!!!!!!!! <3<3<3
17. haft skrivar helg med Amanda (på vardag)
18. gjort iordning mitt nya rum
19. flyttat inn i mitt nya rum


Och mycket mycket mer!!!!!!!!!!!!! <3


Snart börjar skolan  :( Men vi får i alla fall en dator.......:)

Oups, glömmt uppdatera

Dagarna som gått:

Måndag 31/5: Jag var i stallet och hjälpte alla små barn som värdinna.

Tisdag 1/6 och Onsdag 2/6: Plugga, plugga, plugga och plugga. MASSOR av upjifter att bli klar med innan skolan slutar.

Torsdag 3/6: Åkte till stallet idag för att rida. Var stallvärdinna också men så skulle jag hjälpa en liten flicka att kratsa hovarna på lilla Mango.

Det var INTE kul! :s Sista bakhoven blev det stora problemet, Mango kickade efter mig men jag lät mig inte avskräckas. Det skulle jag ha gjort, andra gången jag skulle ta upp hoven sparkade han igen och nu träffade han!
Det gjorde regält ont! Pappan till flickan jag hjälpte var läkare så han hjälpte mig att ta mig in i lunchrummet och undersökte mitt knä. Han sa att jag haft en otrolig tur! Några centimeter till höger och Mangos hov hade krossat knäskålen, brytit benet och slitit av alla leder och senor! Men jag hade kanske fått en inre blödning...
Men min ridning väntade och inte skulle jag avstå från världens bästa sport bara för att jag blivit sparkad av världens bästa djur? Knappast! Så jag, haltande och med så ont i benet att det knappt gick att stödja på, kravlade mig upp på stallets största häst, Musse, och ut i skogen red vi! Det gjorde hemskt ont att rida lätt och stå i fältsits men det fick gå.  xD
Musse!

Fredag 4/6: hum? gjorde jag något specielt idag.....nej jag tror inte det.

Lördag 5/6: Denna morrgon åkte jag tidigt till stallet och hämtade upp Fellie och Fisen på vägen upp. Vi red stallvärdinneritten upp till skarsjön och galopperade lite. Jag red Jemma och det var HÄRLIGT!

Jemma är världens vackraste och underbaraste häst! Hon är BÄST!!!! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
Jemma var så pigg att när vi travade kastade hon med huvudet, försökte ta bettet, stuttsade med frambenen och försökte hela tiden fatta galopp! Men det var kul!! I slutet av ritten fick jag till och med Jemma att gå med böjd nacke med vackra luftiga steg. Sen hjälpte vi alla små barn som värdinnor.....

Sen hämtade Amanda mig och vi åkte till Mandas stall. Vi skulle ha hela stallet för oss själva hela dagen och skulle ta hand om båda hästarna. Först gjorde vi iordning en påse hö till islandshästen Dimbéra, sen gick vi och kelade med shettis stona Freja, Disa, Maja, Hanna och Lillan på stuteriet brevid och sen hälsade vi på hingstarna Leon och Teddy.

HANNA
Freja
Lillan
Disa
Maja

Leon! <3<3<3

Teddy! <3<3<3
Sen tog vi in hästarna, jag tog Ronja (en skimmel new forest som är amandas mammas) och Amanda tog Dimbrá. Ronja kom direkt till mig men Amanda fick ta sig över ett lerhav för att hämta Dimbrá som bästemt ignorerade hennes rop. Det tog en bra stund och både Ronja och jag började bli otårliga. Men så kom dom och vi gick tillsammans upp till stallet för en mycket grundlig ryckt.



Ronja var hundra procentigt säker att handskas med! Jag kunde till och med sitta under hennes mage för att borsta den utan att hon så mycket som la öronen bakåt.
Amanda gav Dimbéra smärtstillande medecin (hon har en infecterad hov) och jag strök en kletig salva på Ronjas juver för att inte flugorna skulle bita henne. Sen gick vi tillbaka till hagen och släppte hästarna där. Vi fikade och flyttade grodyngel från en pöl som säkert skulle vara uttorkad imorrgon till en större damm.
Sen fyllde vi på vattnet i hagen och åkte hem.
Vi målade och sen kom mamma och hämtade mig för att vi skulle åka till mina kusiner på fest.
På festen åt vi, fikade (med dom vuxna), skrattade, spelade spel och såg på film (bara vi "barn" Stina är 21..)
åkte hem.

Söndag 6/6: Sveriges nationaldag! Men för en gångs skull firade vi inte.
Det var nämligen en mycket större dag för mig! Jag var hyper nervös! :s Det var nämligen daks för hopptävling på min ridskola, LjRk. Jag skulle självklart hoppa med Jemma, världens bästa Jemma! <3 Även om hon inte är bäst på hoppning presic så skulle jag aldrig tävla med någon annan häst där uppe.

När jag hämtat upp Amanda, som skulle med för att vara typ hjälpreda/cotch/tränare (enligt henne själv), och vi gått banan typ tusen gånger xD gick vi upp för att ta hand om Jemma. Jag stod länge, länge i hennes spilta och rycktade henne medan Amanda hjälpte mig genom att räcka mig borstar. Det gick jättebra på hoppningen, Jemma tog stora härliga språng och hon galopperade nästan hela tiden! Dock vägrade hon vid första hindret så det blev ingen rosett. Jaja.


Och så vidare.......kan inte skriva längre..........

RSS 2.0